RIP nr 6 1978

 

 

New Bondage: LUNDS STÖRSTA ROCKGRUPP

 

New Bondage har gjort en singel, ”Shocked & Defeated", som recenserades i nr. 5.

 

Eftersom det är ganska långt mellan Lund och Stockholm fick vi göra en intervju med deras sångare och gitarrist Henrik Venant.

 

Hur länge har New Bondage existerat.

-Jag och trummisen Peter har spelat med olika medlemmar i fyra år.  Till slut för mer än ett halvår sedan var bandet så som det är på singeln.  Men vi bestämde oss för att splittras men vi ville få ut nåt av det vi gjort så vi bestämde oss för att göra en singel.  Men Peter och jag ville fortsätta så vi började leta efter nya killar.  Och på en Sex Pistols konsert så träffade vi den siste medlemmen och bandet var färdigt.

 

Hur många singlar trycktes upp??

-525. Vi spelade in singeln hösten 77 men vi hittade inte något ställe där vi kunde pressa upp så den kom inte ut förrän april/mars. Vi tänker snart ge ut en ny singel om någon månad och den ska pressas upp i 1000 exemplar.

 

Finns det många rockband i Lund?

-Lund är en typisk jazzstad.  Det finns väl nåt rockband, nåt som är okänt och litet. Men här är det i alla fall inte nåt svårt att få spelningar. Fast det är ganska trist och spela här. Ännu så länge har vi bara(?) haft 10-15 spelningar men vi räknar med att få en i veckan så småning om.

 

-Nu när vi bantat ner bandet till fyra man så är det bättre. Jag tycker det var jobbigt med fem man på scén. Nu när det är fyra så blir det no saxofon av mej. Kompet blir så tungt då så jag lägger av med det i alla fall på scén.

 

Varför sjunger ni på engelska?

-Den frågan får vi ofta. Vi försöker i alla fall inte plagiera engelska band eller amerikanska. Rock tycker vi man ska sjunga på engelska. Ballader och sånt kan man sjunga på svenska.  Men det där är ju från band till band.

 

Influenser?

-Det är olika från person till person men det är väl dom vanliga, MC5, Velvet Underground Stooges, Talking Heads, Richard Hell & The Void Oids och Pereur.

 

Lirar ni bara egna låtar??

-Ja, nästan bara egna låtar. Förutom lite Roky Ercikson, You Gonna Miss me eller några Wayne County-låtar.

 

Nämn några egna?

-“Voices”, “Don’t Be Long”, “Radio Power”, “So You Think”, “Haubitz”, “Got No Job", "Schocked & Defeated" m.m. Det är bara jag som skriver våra låtar.

 

-För ett tag sedan sickade vi några låtar till Step Forward i London och dom blev genast intresserade. Så det är inte omöjligt att det blir en skivinspelning där snart. Det skulle vara kul för det är mycket mer stimulerande där.

 

 

tillbaka