Dr Krall

 

SÅNG DANS SEX

 

Sällan eller aldrig har mina förväntningar på en lp varit så höga.  Och förväntningarna infriades. Det som TT-Reuter förmedlar med sin musik är unikt. Även sättet på vilket de gör det saknar motstycke. Rytmsektionen Ivarss/Strauss’ samspel skapar en fast grund för Venants melodier, och gör att musiken egentligen är extremt dansbar.  Perfektionisten Strauss är sig lik med sina exakta slag och överraskande synkoner. Ivarss kraftfulla basspel är något som allt fler försöker apa efter. Borta är Puders heavy metal-gitarr. Något som säkert många kommer att sakna, men som samtidigt många kommer att vara glada att slippa. Hans gitarrsound är istället väldigt luftigt och klart, något som präglar ”Sång, dans & sex” överhuvudtaget. H.Venant sjunger bättre än någonsin. Texterna har också de blivit bättre. Det här är utan tvekan den bästa svenska lp:n någonsin. Efter att ha lyssnat på ”Sång, dans & sex” går man omkring i ett slags omtöcknat tillstånd av tillfällig klarhet. Musiken fungerar hypnotiserande. Det tråkiga är att så få har fattat hur bra TT-Reuter är.  Och nu är det försent, om de inte upptäcker ”Sång, dans & sex”. Bandet kommer som bekant att splittras efter en kort avskedsturné.

Skivan måste sälja i minst 5000 ex. för att ens gå jämnt upp och det lär den inte göra om inte något smärre underverk sker. Framtida skivutgivning på Heartwork är ett osäkert kapitel.

Favoritspåret ”Tolv Två” liknar ingenting annat. Det är sällan det görs helgjutna lp-skivor utan något svagt spår, men här är en. Idel hits av högsta klass. ”Näring åt natur”, ”Krossa alla tankar”, ”Cirklar”, ”Ge mig dina ögon”, ”Ökenliv”, ”Tolv Två”, ”Kylan vid nordpolens gräns” och ”Dagslända” allihopa är de magiska små pärlor som tål att höras ett nästan oändligt antal gånger. TT-Reuters experiment-anda har gjort att stundens ingivelse har fått stor inverkan på vissa låtar.  "Nostalgi" döptes om till "Ökenliv" och fick en ny text minuterna innan den spelades in. I bakgrunden reciterar Puders sin första text "Eron i dalen".  På ”Dagslända" spelas det ett mystiskt instrument som låter som en gitarr med gummisträngar. ”Guldpojken” kommer att släppas på singel med ”Pilar i hjärtat” som baksida. På ”Guldpojken” spelas det trummor, bas, orgel, piano och slagverk- mycket lustig sak, och inte minst skitbra. Det låter precis som en jamsession, vilket det också är. En semesterlåt att lyssna på när man åker ut på en cykelpicknik på en varm söndagseftermiddag i mitten av juli.

Annan vinyl på väg med TT-Reuter är en live-Mp bl.a med låtarna ”Pakistan” och ”Jazz är farligt”. Passa på att se dem under deras avskedsturné!

 

Av Anders Torgander

 

 

 

 

Zerox nr. 2

TT-Reuter  Sång Dans Sex  (HW)

Här är den alltså, TT:s avskedsplatta?

Singeln lovade ju gott och man kan

konstatera att med TT-Reuter har ett

av Sveriges bästa band gått i graven.

TT inleder plattan med ”Näring åt na-

tur”, ett av dom svagaste spåren på lpn.

Det tänder riktigt när man kommer till

det tredje spåret ”Cirklar”, sista låten

”Ge mig dina ögon” är också mycket bra.

2:a sidan inleds med ”Ökenliv” en av

lp:ns sämre låtar. Andra låten är ”Nor-

dpolens gräns” med Henriks röst på topp

Skivan avslutas med live favoriten

”Dagslända”, tyvärr når den inte upp i

samma klass som live. Det finns bara ett

ord på tre bokstäver att säga: KÖP!!!!

 

 

 

 

tillbaka